23.10.10.g

Majstori su u punom sastavu i danas stigli,a pomagali su im Mirso,Sejo,Omer,kemo,Džemko,Esed i Enver,prirdružili us im se i Ibro S,Ramiz Dž i ponovo Fikret Suljević.
Rašalovali smo ploču mahvila,gasulhane,i abdesthane,postavili smo armaturu,zašalovali i izlili 18 stubova.Beton smo mješali.Obradovao nas je i naš komšija Enver Rašić koji nam je donio kafu i ako se kreće pomoću štapa.A njegova je želja jača kao i njegovo htijenje i zato mu velika hvala.Posebno nas je obradovao i počastio Atif Memišević svojim dolaskom ,ujedno je i proslavio sa nama i svoj 80-ti rođ.Ložio je vatru i pričao nam svoje priče iz djetinjstva i momkovanja.Na kraju dana "zapretao"(zatrpao lugom) je vatru i sutradan ujutro smo već imali naloženu vatru.
Bio je sretan i zadovoljan šta smo dosada uradili.On i Džemko su se vratili u momačke dane.

3 komentara

  1. Hvala na lijepim riječima i hvala dragom Allahu što smo baš mi ti koji smo počašćeni da radimo ovaj nam dragi objekat i tačno je da nas je gradnja džamije sbližila i povezala naše porodice.
    Najverovatnije da ćemo rogove dizati 6i7 Novembra ove godine i svi dobri ljudi koji hoče i mogu doči(ili poslati) i posjetiti nas i ako hoče po našem starom običaju darivati majstore koji su nam mobili njih pet su radili 5 dana đabe.
    Selam

  2. Selam rodjak semso je! Danas sam razogovarao sa ramizom kadricem pa mi rece da njegova kcerka radi neke prezentacije na svijetskim sajmovima pa smo tebe nesto spominjali ona je dobila besplatno da prezentira nekek svoje prijateljske firme koje ima pa se javi ramizu neka te uveze sa njom da uradite tu prezentaciju za tvoju firmu! Ona ce vas predstaviti an svjetskim sajmovima putem linka na velikm monitoraima koji su postavljeni na sajmovima
    Osmisli malo i pripremi u elektronskoj formi paletu svojih proizovda i usluga. Predlazem ti da viids mogucnost upotrebe najnovijeg materijala “treska” onaj sto je radjen bbi centar sa vanjske strane mislim da bi bilo posla sa njim!
    SELAM
    SEMSO HRVO

Komentariši