21.11.2010.g NEDJELJA

Osvanuo je lijep sunčan dan u Bogovićima,Mirso i Bajro su nočili u kući Mustafe i Senade i sabahile naložili vatru za kafu,a kasnije šta bude.Stigli su i majstori u punom sazivu , priključili su im se i članovi odbora:Džemko,Omer,Esed,Enver,Sejo,Kemo,a pomagali su im:Hasan Džindo.Silvad Košpić iz Srebrenice,Ibro M. Ibro S.I Daglar Rifat.
Posebno nas je počastio svojim dolaskom gosp.Ante Jovica iz Metkovića-Hrvatska donio nam je gajbu svojih mandarina odmah je počeo sa pripremom dva jagnjete za ražanj,pomagao mu je i naš Atifaga Memišević.Saznali smo da je gosp. ANTE u teškim trenucima rata u BIH pomagao izbjeglicama i hvala mu na ljuskosti i humanosti. Hvala dragom Bogu pa svugdje ima dobri ljudi.
Memišević Mustafa i Senada su nam donijeli jagnje,kolače i kafu.Još jednom su pokazali kakvi bi svi mi trebali biti koji smo se rodili u našim lijepim Bogovićima.Drugo jagnje je donio Mirso Memišević mjesto ručka.Hranu za doručak je donijela Fethija (rođ. Šuvalija )Avdić ,zajedno sa Sabinom i Senadom su se brinule za kafu i jelo.Posjetili su nas Šuvalija Ševka i Ramo donijeli su kafu i kolače,posjetila nas je i gosp. Pustahija.
Po naše starom lijepom običaju darivali smo majstore košuljama,peškirima, čarapama,materijalima (platno) i hvala svima koji su nas posjetili i donijeli poklone,a bilo je i onih koji nisu iz Bogovića ,a poslali su na rogove.Skupilo se je preko 15 košulja i peškira.
Iskoristili smo lijep dan i postavili sve rogove,pokavali lamperiju,foliju po lamperiji i letve.Pokovali smo i dvije strane sa daskom.Unijeli smo sve arm. mreže.armaturu,pulčeve i složili da ne kisne.Počistili svaku dašćicu,štaflu i letvu oko džamije.

Komentariši