beats by dre cheap

IFTAR KOD DEDIĆA,11.05.2019.g.

Hvala dragom Allahu ,
naš rođak,komšija i član džamijskog odbora organizovao je sa svojom porodicom iftar u svojoj kući u Bogovićima.Na žalost svi pozvani nisu mogli doći iz objektivni razloga,ali mi prisutni imali smo nekako poseban osjećaj i  počašćeni što smo osjetili taj miris iftara u Bogovićima,kao što je i nekad bilo.Ramiza i Mujo su organizovali i spremili iftar zajedno sa svojom snahom i sinom.Vrijedna snaha je sve sama servirala i poslužila,kao u nekadašnja stara vremena.Naj mlađi  Dedić  Mak - unuk je bio aktivan i uveseljavao nas.
Domaćini su se potrudili da na sofri bude iskjućivo domaća hrana,koja je bila raznovrsna i ukusna,osjetla se ta porodićna atmosvera,puna ljubavi i poštovanja,tako da smo se i mi osjetili kao članovi porodice.
Šta reći nego veliko hvla dragi naši domaćini i da aBd i Mak nastavi vašu tradiciju.
Posle iftara klanjali smo akšam i teravih namaz koji je predvodio naš mladi,ali izuzetno vrijedni efendija Edis Šahović,kojeg osjećamo kao da je naš unuk,sin,brat.Osjeti se da stvarno voli Bogoviće njegovu i našu džamiju.Za ovo veće morao je naći zamjenu u džamiji gdje klanja dnevne namaze.
Ali je želio da da svoj doprinos, uljepša  svojim prisustvom i milim glasom koji se  stapa sa našom džamijom.
Džamija je bila topla,Muharem je na vrijeme naložio i zagrijao.
Predsjednik Mirso nas je upoznao da po prvi put nećemo mi  kupovati iftare,nego će nam donirati mesara MUJANIĆ.
Naša Halima koja je prva komšinica džamije,sama se ponudila da pali kandilje u vrijeme iftara,hvala Halimi,Tako je u Bogovićima, svako doprinosi kolko i kako može.

Džemat Bogovići
http://dzematbogovici.blogger.ba
12/05/2019 17:45