beats by dre cheap

IFTAR U BOGOVIĆIMA,18.05.2019.g.

Šesti tradicionalni iftar u našoj ljepotici u Bogovićima,18.05.2019.g.

Sa radošću i ponosom kažemo da smo organizovali još jedan iftar,iftar pun ljubavi,poštovanja,druženja,sloge,sabura.Džamija koja nas okuplja,zbližava i hvala dragom Allahu što smo bili dio ove ramazanske ljepote.Iftar u našoj džamiji je nekako poseban, iskreno hvala mumunima i muminkama koji nisu rodbinski vezani za Bogoviće,a počastili su nas svojim dolaskom i ako loš put i vrijeme nisu nam baš išli na ruku.

Po prvi put smo imali doniran iftar, veliko hvala FUDI MUJANICU, vlasniku mesare,restorana i hotela "MUJANIĆ" - Blažuj,hvala što su prepoznali šta znaći iftar za naše povratnike u Bogoviće.

Hvala našem zetu Elvisu Sudaru i Mevlidi, Edinu Spahiću,Munibi Pašić-supruga rahmetli Naila, što su učestvovali i donirali hranu,sokove,domaću baklavu i kolaće.Naše hanume su standardno bile aktivne u postavljnju iftara,donijele su i razne pite,a Bogami i tradicionalna halva.Kolko smo složna porodica pokazuje i to da se zna šta ko jede,pa se spreme maksuz  reduše,pita krompiruša.

Hoćemo istaći našeg mladog,ali izuzetno kvalitetnog,dragog efendiju Edisa Šahovića.Edisa gledamo kao svog unuka,sina,brata,on je dio naše porodice koju je okupila naša lijepa džamija.
Vrijeme brzo prolazi, sa  ef.Edisom smo ispratili i peti zajednički iftar.

Još jednom veliko hvala za sve prisutne na iftaru.Ovaj iftar bio baš posjećen, hvala našim prijateljima džematlijama iz Podviteza..
Spahić Edin je donirao 100,00 KM za prevoz na džumu.
Sudar Mevlida i Elvis donirali 200,00 KM za iftar.
Halima donirala 20,00 KM za struju.

Ako Bog da vidimo se na džumama i u septembru  tradicionalni mevlud.

Džemat Bogovići
http://dzematbogovici.blogger.ba
19/05/2019 16:30