beats by dre cheap

KLANJALI SMO BAJRAM NAMAZ, 04.06.2019.G.

Hvala dragom Allahu klanjali smo Bajram namaz u našim Bogovićima.Iz Sarajeva smo krenuli u 03 h,na žalost 7 km makadama koji nikad nije bio lošiji i više oštećen, skoro pa nemoguće je ići autom koje nije džip.Ali ipak ima nas koji nismo zaboravili da smo se rodili u Bogovićima,da smo svi zajedno uz dosta odricanja i angažovanja izgradili našu ljepoticu.
Izgradili smo je i ne smijemo dozvoliti da je zatvorena,samo kad smo mi u njoj i obavljamo namaze ona je Božija kuća gdje se spominje i moli Allah.
Da li nas je moglo biti više,jeste, puno više.Ako shvatimo da su to samo dva Bajrama u godini,dva puta treba mo poraniti i klanjati namaz u naj ljepšoj i naj dražoj džamiji.
Molimo dragog Allaha da ukabuli naše ibadete.
Hoćemo istaći našeg Ramiza Memiševića i njegova dva sina koji su redovni  na iftarima,Bajram namazima,mevludima.Tako se goje djeca i vežu za svoje rodno mjesto i matičnu džamiju,a nji trojica su dosta dali i učestvovali u njenoj gradnji.
Posle namaza ovaj put smo zijaretili naše drage domaćine Siju i Ekrema.Nas dvanaest džematlija smo bili ugošćeni kao da smo na Baščaršiji,počelo je sa limunatom,baklavom,kadaifom i halvom,sirnica i burek samo kako Sija zna spremiti,sarma sogan dolma,posebno puretina i riža,supa.Na kraju prava bosanska kafa.Ne zna se koje zaradio viže sevapa domaćini koji su nas najeli ili mi koji smo ih zijaretili na Bajram.
Lijepi bogovićki adeti.
Mi bogovićani volimo druženje,volimo ugostiti musafire,uvijek smo cijenili i ćuvali naše efendije.Sa zadovolstvom kažemo da je sa nama naš ef.Edis pet godina,ef Edis klanja dnevne namaze u
 Toka džamija Terezija - Bistrik,tako da i Bajram namaz je dužan klanjati u istoj džamiji.Ali imamo  mladog Ef Eldina Draginović koji je danas  sa nama klanjao  šesti zajednički  bajram u našoj džamiji.
Zadovoljstvo nam je što su sa nama i želimo da im ovo bude lijepo iskustvo koje će biti samo početak u njihovim životima i karijrama i da aBd uspiju.

Džemat Bogovići
http://dzematbogovici.blogger.ba
04/06/2019 22:35