beats by dre cheap

TRADICIONALNI MEVLUD U BOGOVIĆIMA,15.09.2019.g.

Hvala Dragom Allahu u nedelju,15.09.2019.g. organizovali smo tradicionalni mevlud i nastavili sa dugogodišnjom tradicijom,Ovaj put je bilo naj bolje, kako kažu naši vjerni gosti koji su redovni na našim mevludima,iftarima i namazima.Allah nas je počastio lijepim vremenom,sunce je čitav dan grijalo naše Bogoviće,a naša srca i duša su zračila toplotu,ljubav i zahvalu svakom musafiru koji je odvojio svoje dragocijeno vrijeme i došao da prisustvuje mevludu i počaste nas i našu džamiju.I ako na žalost 7 kilometara makadama skoro nije za vožnju "malim -luksuznim" autima mnogi su žrtvovali se došli svojim autima.Raduje nas da je ovaj put bilo puno bogovićana,ali  dosta je bilo gostiju koji su napunili džamiju zajedno sa nama.Mevlud su učili naš Edis ef. Šahović,Alija ef,Čanćar imam džemata Praća - Hrenovica,dvojica mladih učača Mirza ef. Ganić i učenik Medrese Ahmet
Ovaj put smo posebno radosni i ponosni što nas je počastio svojim dolaskom
doc.dr.hfz.Kenan ef.Musić,glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo.
Hafiz je poznat po svojim nadahnutim,životnim,mudrim i vazovima,ovaj put nas mnoge rasplakao i vratio u stvarnost da shvatimo prolaznost ovog zemaljskog života.
Ne, samo da zna da lijepo kaže i objasni,hvala mu što zna i želi  saslušati nas džematlije iz Bogovića, htio je da vidi i sazna gdje to mi živimo,šta radimo,kako smo gradili i kako održavamo našu džamiju.
Nadamo se da mu je bilo lijepo druženje sa nama i da nećemo čekati dugo na ponovno druženje,nadamo se ako Bog da na iftaru.
Želimo se zahvaliti vrijednom Feridu ef. Ganiću,referent Vjersko - prosvjetne službe MIZ Sarajevo koji nas je posjetio i  iskoordinirao dolazak hafiza.Kenana.

Glavni imam MIZ Sarajevo doc.dr.hafiz Kenan ef. Musić sa Edisom ef Šahovićem,predsjednikom džamijskog odbora Mirsom Memiševićem i hadž. Enverom je  prije mevluda posjetio našu vrijednu Halimu,koja je u kratkom vremenu ispratila na ahiret supruga Faruka i majku Milu.uručio joj hediju ispred Medžlisa IZ Sarajevo.

I ove godine vrijedne bogovičke snahe kojim  su se pridružile Halima ,Mevlida, mustafine i senadine kčerke su se organizovale i pripremile hranu za naše drage goste.
Još jednom se pokazalo da zajedno možemo puno uraditi,da smo uhodan tim  koji želi da prestavi naše Bogoviće u pravom svjetlu i da ih približi našim dobrim Bosancima i Hercegovcima.

Zahvaljujemo se firmi CENTROTRANS Sarajevo koja od 2014 g. vrši prevoz naših dragi gostiju na mevlud i ako dio puta 7 km je jako loš.

Vidimo se aBd na džumi namazu.

Džemat Bogovići
http://dzematbogovici.blogger.ba
17/09/2019 00:30