beats by dre cheap

NAŠ ATIF MEMIŠEVIĆ

Danas 2310.2019.g naš Atifaga je navršio hvala Dragom Allahu  87 godina.
Atifaga je rođen 23.10.1932.g.bar su ga tog dana upisali u knjigu rođeni.Njegovi roditelji rah Rašid i rah. Hajra imali su pet sinova i jednu kćerku.Sticajem okolnosti Atif nije imao priliku ići u školu,ali njegova intelegencija i volja da uči i da što više zna vodila ga je samo naprijed.Kao dijete želio je slušati šta stariji pričaju i ako u to doba  djeci nije bilo dozvoljeno da su blizu stariji,dok su oni muhabetili i razgovarali mali Atif je krijući se upijao svaku njihovu rijeć .Njegova intelegencija i želja odvela ga je u Sarajevo gdje se zaposlio u Vodovod i danas teće voda cijevima koje je on postavljao u Sarajevu.Od fizićkog radnika stigao je do magacinera i na kraju bio je poslovođa.
Ostavio je dubok trag u svojoj firmi koja ga se i sada često sjeti.Voli ljude,voli druženja,tako da se  je učlanio u lovce i bio priznati član L.D.."JAHORINA" Pale.Znao je lijepo zapjevati,a Bogami udariti i u dulbaz.Kao momčić družio se sa starijim momcima rah.Velijom M,rah Kasimom Š. koji su ga prihvatili i vodili na teferiće i na prozor curama.Kao mladog lovca opet su ga prihvatili pok.Danilo Kusmuk,rah.Kasim Šuvalija i pok.Neđo Milić jer se znao uklopiti , htio je učiti od starijih i iskusniji,što je i on  kasnije  nesebićno prenosio na nas mlađe.
Oženio je vrijednu ,tihu i dobru rah.Havu,rodili su sina Mirsada i kćerku Sejku.Napravili su kuću na Palama gdje je do skora živio Atifaga sa kćerkom Sejkom.Pomalo ga pritišću godine i sve više mu je potrebna ljekarska kontrola i pažnja.Sada je kod Mirse gdje ima svu pažnju sina,kčerke,snahe Jasne,unuke Arnele,zeta Muhameda i hvala Dragom Alahu dočekao je i praunuka Saida.
Znati pitati,znati slušati Atifagu je kao da čitate neku mudru knjigu,kao da čitate knjigu  istorije naših Bogovića.Uz njegovo odobrenje objavićemo njegove priće,onako kako je on napisao i zapisao.Vidjećemo kako je to lijepo napisano i ako on često zna reći, ja nemam ni dana škole,ali ima VELIKU životnu školu.

Na kraju molimo Dragog Allaha da našem Atifagi podari dobro zdravlje, da mu sačuva memoriju i da nam još prenese svoji sjećanja na naše Bogoviće.

Džemat Bogovići
http://dzematbogovici.blogger.ba
24/10/2019 10:50